Renovatie van De Lunet: Stand van Zaken

Deze week draaide alles om de toekomst van zaalvoetbalvereniging Adelaars. De sporthal De Lunet, waar de club gevestigd is, zal worden verbouwd, herbouwd of gerenoveerd. Daarnaast is ook de toekomst van het clubhuis onderwerp van gesprek.

Het bestuur van ZVV Adelaars aanwezig bij de raadsvergadering van de gemeente Gooise Meren op 16 oktober
Het bestuur van ZVV Adelaars aanwezig bij de raadsvergadering van de gemeente Gooise Meren op 16 oktober

Adelaars Blijft in Naarden

Adelaars zal in Naarden blijven voetballen. Het bestuur heeft aangegeven dat het belangrijk is om gebruik te kunnen blijven maken van een vergelijkbare accommodatie voor zowel de sporthal als het clubhuis. Tegelijkertijd erkent het bestuur dat het clubhuis niet dagelijks wordt gebruikt. De gemeente heeft hierbij aangegeven dat veel verenigingen te maken hebben met ruimtegebrek.

Tijdelijke Accommodatie Tijdens de Renovatie

Het is goed mogelijk dat De Lunet gedurende een bepaalde periode niet beschikbaar zal zijn. De exacte startdatum van de verbouwing is nog niet vastgesteld. Het bestuur heeft voorgesteld om de werkzaamheden in de zomermaanden te laten plaatsvinden, zodat er zo min mogelijk hinder is voor de wedstrijden en trainingsavonden van de club. De gemeente heeft aangegeven mee te denken over een passend tijdelijk onderkomen.

Gemeente Waardeert Feedback van het Bestuur

Tijdens gesprekken met de gemeente Gooise Meren heeft het bestuur duidelijk gemaakt welke faciliteiten in de sporthal niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Deze input werd door de gemeente gewaardeerd. De gemeente is daarnaast benieuwd of er zaken zijn in de huidige sporthal die niet meer gebruikt worden. Leden worden opgeroepen om hun input hierover te delen met de voorzitter.

Volgende Stap: Tekensessie

De gemeente zal in een volgende fase een Tekensessie organiseren, waarin de plannen voor de renovatie van De Lunet in een 3D-schets worden gepresenteerd. De datum voor deze sessie is nog niet bekend, maar zodra er meer duidelijkheid is, zal het bestuur de leden informeren.

Sportieve groet,
Het bestuur van ZVV Adelaars