Adelaars: Seizoen 1987-88

Voor het eerst in zijn geschiedenis degradeert Adelaars 1. In het volgende seizoen zal Adelaars een stap terug doen en in de eerste klasse uitkomen.

Staand van links naar rechts: Paul van der Horst, Peter Smulders, Henk Kerkhof, Johan Booij en Bart Veldhuis. Gehurkt van links naar rechts: Klaas Ratsma, Evert-Jan Smeele, Jan Penneweert en Geert Christenhuis.

Het meest opvallende moment vond dit seizoen plaats tijdens het Adelaars toernooi.

Oranje faalt op Adelaars-toernooi

NAARDEN – Het team dat het Adelaars-toernooi niet kon en mocht verliezen, heeft het zater- dagavond lelijk laten afweten in de bomvolle sporthal De Lunet. De beste zaalvoetballers van Nederland wisten op het vijftiende toernooi van de Naardense hoofdklasser niet eens een plaatsje te bemachtigen bij de beste drie. Maar ook de formatie die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Oranje, Radiostad, kwam niet verder dan de titel ,,absolute smaakmaker” van het toernooi. De Hilversummers moesten genoegen nemen met de tweede plaats, achter New Wave.

De teleurstelling bij Radiostad was zaterdag tegen middernacht even groot als begrijpelijk. Het team van coach Erik Veerman had zich over het hele toernooi genomen de sterkste getoond, maar struikelde in de finale over New Wave, dat in de poule nog met 4-0 was afgedroogd 2-0-voorsprong in de slotminuten door de Hilversummers. Hoewel het sluitstuk van het drukbezochte evenement zeer spannend was, en de moeite van het aankijken meer dan waard, was de wedstrijd tussen Radiostad en het Nederlands zaalvoetbalteam toch eigenlijk de knaller van de avond.

Geen krimp

De jongens van Ron Groenewoud wonnen de drie poulewedstrijden vrij gemakkelijk, doch stuitten in de finale-groep op onverwacht grote tegenstand. Tegen het Huizense Sint, Boys gaf Boys gaf Nederland een 2-0 voorsprong in de slotminuten uit handen (2-2), zodat Oranje in de laatste partij van Radiostad diende te winnen om de eindstrijd te bereiken. De Hilversummers, met als absolute uitblinker Koen de Valk, ga ven echter geen krimp en versloegen de niet zo bijster geïnspireerde Oranje-hemden met 1-0.

In de andere finalepoule had New Wave zich losgemaakt van Tafelberg en het verrassend ver gekomen Husky, waardoor de honderden toe- schouwers zich konden opmaken voor een finale tussen Radiostad en New Wave. De Hilversumse nummer twee van de hoofdklasse kwam op 1-0, maar twee treffers van de haastig opgetrommelde John Koopmanschap brachten New Wave, dat vooral in de finale zeer sterk speelde, dicht bij de titel. Twee minuten voor het einde scoorde André Kuyper op aangeven van Rob Hesta de gelijkmaker, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Radiostad-speler Rob van Beek had met de laatste penalty van de serie van zes de beker kunnen veiligstellen, maar hij knalde tegen keeper Blaas van New Wave op. Even later zat Blaas op de schouders van zijn ploeggenoten, nadat hij de beslissende strafschop had gepakt.

Bron: Goois Weekblad, januari 1988

Gooise Hoofdklasse

PosClubPWDLGDPts
1Sint Boys1810442324
2Radiostad1810262222
3Burger18846820
4LVV18846320
5New Wave18828-1318
6AMROH18567616
7De Lunet18747-1316
8De Lieberg187110-615
9Naarden ’7918477-1315
10Adelaars 1184410-1712

Paul scoorde de meeste doelpunten, Geert leverde de meeste voorzetten af.