Adelaars van Berkel: Seizoen 2000-01

Staand van links naar rechts: Paul van der Horst (coach), Joost Heijnen, Mohammed Chait, Marcel Oudshoorn en Rik van der Wijk. Gehurkt: Evert-Jan Smeele, Martijn Fakkeldij, Geert Christenhuis, Sharlo Galmo en Ronald Spermon.

Adelaars van Berkel in districtshoofdklasse West I

Nadat vorig seizoen degradatie uit de Hoofdklasse Midden een feit was sprak de coach van de Naardense zaalvoetbalvereniging Adelaars van Berkel Paul van der Horst de profetische woorden: “Volgend seizoen promoveren wij weer naar de hoofdklasse”. Zijn woorden zouden later bewaarheid worden, alhoewel het er aanvankelijk somber voor de Naarders uitzag. De eerste twee duels gingen namelijk tegen respectievelijk ‘s Graveland en NVC met 3-1 en verloren. Vervolgens zou in december nog met 8-7 van OSO, de lange tijd gedoodverfde Kampioen, verloren worden, waarna er nog een gelijkspel volgde tegen de latere grote concurrent DVS/Davo uit Soest.

Zaalvoetbal

In de tweede helft van de competitie won het vlaggenschip van Paul van der Horst alle overige zeventien competitiewedstrijden en rondde het seizoen af met het imponerende doelsaldo 127 voor en 60 tegen. Eén duel kwam echter niet tot een einde en wel tegen DVS/Davo. In deze wedstrijd brak scheidsrechter Bosman bij de stand 1-1 zijn been. Adelaars van Berkel promoveert nu samen met zes teams uit de districtshoofdklasse Midden naar de nieuw te vormen districtshoofdklasse West I waarin ook teams uit Amsterdam en Haarlem uitkomen

De wedstrijd DVS/Davo – Adelaars van Berkel wordt gestaakt na de vreselijke beenbreuk van scheidsrechter Aalt Bosman. Sharlo Galmo, Paul van der Horst en Herman Steenbakkers werden gefotografeerd voor aanvang van het duel.

Tactiek

Na een verblijf van twee jaar in de hoofdklasse, degradeerde Adelaars van Berkel vorig selzoen naar de eerste klasse A. Speler Tom Hulscher vertrok naar de landelijke eerstedivisionist At Hardt/Klomp, terwijl de rest van de spelersgroep in tact bleef. In de breedte werd de elite versterkt met onder anderen Raymond de Jonge, Ronald Spermon en Sharlo Galmo. De Naardense vereniging beschikte daardoor over een vrij brede selectie en kon vrijwel elk duel met acht of negen spelers de tegenstander tegemoet treden. Daarnaast paste coach Paul van der Horst diverse malen de grote wisseltruc toe, door keeper Rik van der Wijk te vervangen door speler Geert Christenhuis. Deze keeper-speler-wissel zette tegenstanders voor grote problemen. Zo werd maar liefst achtmaal een achterstand van drie doelpunten met deze tactiek ingelopen.

Spelers

Adelaars van Berkel behaalde het kampioenschap met de volgende spelers Rik van der Wijk, Marcel Oudshoorn, Joost Heijnen, Evert-Jan Smeele, Geert Christenhuis, Martijn Fakkeldij, Mohammed Chait (met 26 doelpunten topscorer), Ronald Spermon, Raymond de Jonge, Sharlo Galmo, Tom Heijnen, John Beek, Floris Lakeman en Wilco Brouwer.

Selectie aankomend seizoen 

Het komend seizoen kunnen de Naarders geen beroep meer doen op sterspeler Joost Heijnen, die op het veld zijn geluk gaat beproeven, terwijl Ronald Spermon stopt wegens drukke werkzaamheden. Hun vertrek zal gecompenseerd worden met de komst van een aantal goede zaalvoetballers.Nu al is de terugkeer zeker van Richard Bos en Detlef Kreuning (beiden Abma) Voorts voert het bestuur ge sprekken met een aantal andere spelers Adelaars van Berkel beschikt bovendien over een aantal jonge talentvolle jeugdspelers waaronder de Zeventienjarige Gertjan Albers, zodat de bevlogen coach Paul van der Horst zich voor de toekomst niet al te veel zorgen hoeft te maken.

Bron: onbekend

Eerste Klasse A

PosClubPWDLGDPts
1Adelaars 1201613049
2s-Graveland221543049
3OSO201334042
4DVS/Davo191324041
5NVC201037033
6Sint Boys219210029
7Barboros219210029
8De Lieberg229112028
9Hilversum 217728023
10TOV206014018
11Jos Geerling223217011
12Loosdrecht20101902

Adelaars van Berkel verslaat TOV in De Trits met 12-7. In De Lunet werd het in de heenwedstrijd 9-3 voor Adelaars van Berkel. Raymond de Jonge, Joost Heijnen en Marco Leeflang in actie.

Mohammed Chait werd zoals door de krant opgemerkt topscoorder met 26 doelpunten. Sharlo Galmo leverde in 6 wedstrijden maar liefst 11 geslaagde voorzetten af en werd prompt winnaar van het voorzettenklassement.