Adelaars 2 verspeelt dure punten tegen Volewijckers

Het leek een avond waarin alles op zijn plek zou vallen. Adelaars 2, dat gelijk stond met Volewijckers op de ranglijst, had de kans om zich definitief in de top drie van de Eerste Klasse C te nestelen. Maar zoals zo vaak in het zaalvoetbal bleek de marge tussen triomf en teleurstelling flinterdun.

Richard opent de score

Met Richard terug op het veld, al was hij nog niet op 100%, en Jimi in zijn vertrouwde rol als topscorer, begon Adelaars vol vertrouwen aan de wedstrijd. De eerste goal viel snel: een handige combinatie tussen Jimi en Richard leidde tot de 1-0. Richard, ondanks zijn blessureherstel, bewees nog steeds zijn waarde.

Niet veel later was het opnieuw raak. Een scherpe pass van Mathijs vond wederom Richard, die het net voor de tweede keer liet bollen: 2-0. Het zag er rooskleurig uit voor de thuisploeg, maar zaalvoetbal heeft een manier om zelfs de meest zekere voorsprong broos te laten lijken.

Volewijckers vecht terug

Nog voor rust liet Volewijckers zien dat ze niet naar Naarden waren gekomen om zich zomaar gewonnen te geven. Een snelle counter bracht de bezoekers terug in de wedstrijd: 2-1. De spanning was terug, en dat voelde je in de lucht hangen.

De tweede helft was zenuwslopend. Timo, die een fantastische wedstrijd keepte, hield zijn ploeg meerdere malen op de been. Maar ondanks zijn heldendaden en het harde werken van de rest van het team, bleef de dreiging van Volewijckers aanwezig.

Laat tegendoelpunt doet pijn

In de laatste seconden sloeg het noodlot toe. Volewijckers wist alsnog gelijk te maken: 2-2. Een mokerslag voor Adelaars, dat zo dicht bij een overwinning leek te zijn. Het puntverlies was zuur, vooral omdat de voorsprong er lange tijd solide uitzag.

Door dit gelijkspel blijft Adelaars 2 steken op de vierde plaats met 10 punten. Koploper TOB lijkt intussen ongrijpbaar, na opnieuw een monsterzege. Maar de hoop is nog niet verloren. Volgende week wacht de confrontatie met The Counters, een nieuwe kans om zich te herpakken.