Adelaars verliest kraker van straatvoetballers UVV

De Adelaarshorst was afgeladen vol en zo te zien leeft het zaalvoetbal in Naarden nog enorm. Zelfs de raadsleden van de Gemeente Gooise Meren waren op de wedstrijd afgekomen om het Vlaggenschip te zien schitteren. Kersverse vader Garrett Jones was terug na de eerste weken verzorging van zijn dochtertje Mosi Adelaar Jones. De zwangerschapskilo’s waren niet af te lezen in het witte strakke uittenue van ZVV Adelaars.

Century jubilaris Garret Jones in het onberispelijke Adelaars wit

Flitsend begin in De Lunet

Vol enthousiasme begonnen de straatvoetballers van UVV uit Utrecht de wedstrijd in Sporthal De Lunet. Deze voetbaltempel was het decor van een wedstrijd vol passie en kunde. Danny brak door en sprintte als een Huizer Antiloop richting het vijandelijke doel, totdat hij werd gekielhaakt door een verdediger uit Utrecht. De scheidsrechter gaf ZVV Adelaars een vrije trap, en daar wist Danny zelf wel raad mee, 1-0! Vreugde alom op de tribune en zelfs de verslaggever veerde mee in het feestgeruis.

Matthäus-Passion in sporthal De Lunet

Helaas was de voorsprong van korte duur, want UVV kon door niet goed uitstappen van de verdediging van ons Vlaggenschip de gelijkmaker maken. Desondanks herpakte ons vlaggenschip zich en combineerde het los op de muziek van de Matthäus-Passion, die sporthal De Lunet onlangs heeft bemachtigd van de Grote Kerk uit Naarden. Deze muziek klonk uitstekend in de oren van Garrett Jones, en na een prachtige pass van verloren zoon Irving kon hij dan ook de 2-1 binnenschieten. Het leek erop dat het Vlaggenschip met een voorsprong de rust in zou gaan, maar door een onhandige corner kon UVV counteren en de 2-2 maken.

Vermoeid Adelaars komt na rust tekort

In de tweede helft bleek dat de samenstelling van de afgelopen weken wisselend was geweest bij ons Vlaggenschip, wat duidelijk te merken was. UVV ging beter spelen, terwijl ZVV Adelaars vermoeid oogde. De scheidsrechter leek ook niet aan de zijde van ons Vlaggenschip te staan, en UVV liep uit naar een 2-5 voorsprong. In de slotminuten kon Danny nog één keer scoren voor het Gooise publiek, maar de eindstand van 3-5 was een terechte uitslag.

Results

Team1st Half2nd HalfGoals
Adelaars 1213
UVV235

Toch feest in Adelaarshorst: 100ste wedstrijd Garrett Jones

Ondanks de nederlaag was er nog iets te vieren. Onze Huizer Antiloop, Garrett Jones, speelde zijn honderdste wedstrijd voor ZVV Adelaars. Het bestuur overhandigde hem een presentje en gaf een presentatie over zijn hoogtepunten. Een van de mooiste momenten werd getoond door de Penningmeester, met exclusieve beelden van het vertrek van Garrett uit Huizen, waarbij hij symbolisch de toegangspoort van de gemeente begraaft op Naardense grond.

Adelaars 1

Garrett Jones Veldspeler
Julian van der Lek Veldspeler
Danny Benning Veldspeler
Jelle van der Geest Veldspeler
Emile van Delft Keeper
Irving Liesdek Veldspeler
David van der Horst Veldspeler