Wedstrijd Adelaars 1 gestaakt na blessure Sparta Nijkerk

Vrijdagavond 27 september, ergens in de schemering van Nijkerk, stond de ontmoeting tussen Sparta Nijkerk en Adelaars 1 op het programma. De Corlaer Sporthal, waar de geur van vers zweet en oude linoleumvloerplaten zich mengt met de geur van diepgevroren patat, was het toneel. August Heerschop, afkomstig uit het fameuze Heerschop-geslacht, werd nog snel ingevlogen om de selectie te completeren. De coaching lag volledig in de handen van spitsentrainer Henk, want hoofdcoach Paul Nagtegaal bevond zich met Adelaars-legende Ferry de Bruijn op een mystiek herstelkamp in Spanje. Via vage berichten uit Mallorca kregen we de indruk dat de heren zich bezighielden met een soort zeevistherapie – hopelijk levert het iets op voor Ferry, zodat hij snel weer kan aansluiten bij het Vlaggenschip.

De wedstrijd zelf begon zoals een futsalwedstrijd vaak begint, met de geur van hoop en het geluid van voetbalschoenen die piepend over de vloer schuren. Sparta Nijkerk had haar eerste twee wedstrijden in de Hoofdklasse B verloren en was gebrand op een resultaat. Adelaars, comfortabel gedeeld tweede, ging voor de overwinning.

Na een kortstondige periode van druk zetten was het uiteindelijk Danny Benning die met een sierlijke beweging de 1-0 voor Adelaars binnenschoof. Een goal zoals je ze alleen in zaaltjes ziet, waar het geluid van een bal tegen het net een echo achterlaat in de lege ruimte. Sparta was echter niet van plan zich gewonnen te geven. Met een prachtig afstandsschot brachten zij de stand op 1-1. Het was een doelpunt dat voelde als een herinnering aan de wetten van zaalvoetbal: één moment van briljante eenvoud kan alles veranderen.

En toen, met nog zeven minuten te spelen in de eerste helft, sloeg het noodlot toe. Een speler van Sparta Nijkerk maakte een ongelukkige sliding. Niemand was in de buurt, maar plots lag hij daar. Een eenzijdig ongeval, zoals de medische dossiers dat noemen. Een pijnlijke knak vulde de hal, en iedereen wist meteen: dit was fout. De anonieme scheidsrechter besloot, terecht, dat het beter was om de wedstrijd te staken. De ernst van de blessure vergde dat de wedstrijd een andere dag moest worden afgemaakt.

Hoe en wanneer dat zal gebeuren, daar zal de KNVB zich over buigen. Voor nu blijft de schok hangen. Adelaars wenst de onfortuinlijke speler een spoedig herstel, en hoopt hem in blakende vorm bij een volgend duel weer aan te treffen, als de knak vergeten is en de bal weer rolt.