Adelaars 2 pakt overtuigende seizoensopening met winst op Dynamo Lelystad

Lelystad – 13 september 2024
Na een korte pauze van slechts een week stonden Adelaars 2 en Dynamo Lelystad opnieuw tegenover elkaar, ditmaal in Lelystad, voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Hoewel beide ploegen met een gewijzigd team aantraden in vergelijking met hun bekerduel, bleek Adelaars 2 in topvorm en pakte het een overtuigende 2-6 overwinning.

De bezoekers uit Naarden lieten vana van de wedstrijd zien dat ze vastberaden waren om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Al snel viel de openingstreffer toen Simon knap afrondde na een assist van Ruben. Kort daarna verdubbelde Simon de voorsprong, opnieuw op aangeven van Ruben, waarmee de toon voor de wedstrijd gezet was.

Dynamo Lelystad had moeite om onder de druk van Adelaars uit te komen, en toen Rick met een schitterende kopbal de 0-3 op het bord zette na een voorzet van Simon, leek de wedstrijd al vroeg beslist. Toch wist Lelystad voor rust nog iets terug te doen met een tegentreffer, waardoor er met een 1-3 stand werd gerust.

In de tweede helft bleef Adelaars scherp en vastberaden om de voorsprong verder uit te breiden. Ruben vond tweemaal het net, met assists van Jimi en Simon, en zette de stand op een comfortabele 1-5. Hoewel de thuisploeg nog een tweede goal maakte, kwam de zege van Adelaars nooit in gevaar. Jimi sloot de wedstrijd af met de 2-6 na een laatste assist van de ongrijpbare Simon.

Adelaars 2 toonde een sterke collectieve prestatie en blonk uit op alle fronten, ondanks de afwezigheid van Richard (teenblessure) en Ruben A (nekblessure). Deze klinkende overwinning geeft het team het vertrouwen dat nodig is voor een veelbelovend seizoen.

Eindstand: Dynamo Lelystad – Adelaars 2: 2-6