Scoring for Show, Doubles for Dough

Aangezien onze bonkige loodgieter kampt met fysieke ongemakken, besloot de organisatie af te wachten of de hoofdsponsor van de club capabel was om mee te spelen in de voorjaarscompetitie, na lang wikken en wegen werd besloten om in plaats van een hele competitie, dit voorjaar een aantal darts avonden te organiseren voor de liefhebber. Acht enthousiaste deelnemers reisden af naar de Adelaarshorst voor avond één, en deze avond werd voor initiatiefnemer Kurt onvergetelijk.

Thema van vanavond, twee poules van vier en de beste twee van iedere groep gingen door naar de halve finales. Poule A ging van start met een grote verassing, Kurt die Kras in eerdere duels nog nooit wist te verslaan leek ook deze keer aan het kortste eind te trekken, maar waar de visboef normaal sterk is op zijn dubbels liet die laatste kwaliteit hem deze wedstrijd in de steek. de voorzitter profiteerde en wist Steven voor het eerst in zijn carrière te verslaan. Michiel won eenvoudig van Joost, maar moest een wedstrijd later toezien hoe Kurt ook hem versloeg, Kras nam revanche en won 2-0 van Tax. Kras en Michiel streden daaropvolgend voor plek twee en een plek in de halve finale, De penningmeester van visvereniging HSV Naarden-Bussum bood goed weerstand, maar Visboef Kras profiteerde en verzekerde zich van een plek in de halve finale.

Poule B was een stuk spannender, Ted die net als in het najaar weer terugkwam van een trainingskamp, schoot uit de startblokken en won alle duels in zijn poule. Raymond, Henk en Peter-Jan moesten strijden voor de tweede plaats en dit werd ook een fantastische strijd. De bloedverdunners van Dr. Goal bleken achteraf toch voor de juiste mindset te zorgen en in spannende duels versloeg hij de kale sloopkogel en Donald. Peter-Jan die onlangs nog in de halve finale van het Adelaars Open stond gaf na afloop aan dat hij voor het eerst in zijn leven expres verloor, hij moest later die avond nog pieken met zijn kersverse tinderdate.

De eerste halve finale ging tussen Dr. Goal en Kurt, Henk die in vriendschappelijke wedstrijden vaak de overhand heeft, was nu kansloos tegen de sterk finishende Kurt. Ook scorend was Kurt de bonkige loodgieter de baas, waardoor Henk zijn kans op dagwinst zag verdwijnen. Kras en Ted maakten het spannender, maar nadat beide heren een leg hadden gewonnen zette Ted een tandje bij en gooide binnen vijftien pijlen 301 uit.

Kras gaf vooraf aan dat er vanavond niets te doen was tegen de sterk spelende Ted, de babbelaar uit Bussum-Zuid had indruk gemaakt vanavond en het idee was dat Kurt al tevreden zou zijn met zijn eerste finale. Vervolgens liet Ted geen spaan heel van organisator Kurt en na negen pijlen kon hij zich gaan richten op een dubbel, maar na het missen van zeven pijlen op diverse dubbels, profiteerde Kurt die met zijn eerste kans direct tops uitgooide voor een voorsprong in de finale. Leg twee was een kopie van de eerste en ook hier gooide Ted diverse pijlen tegen het ijzerdraad van de dubbel, de preses rook zijn kans en pakte via dubbel vier een 2-0 voorsprong. Ted gooide stoïcijns door en mocht ook in de derde leg eerder op een dubbel gooien dan Kurt, één wedstrijdpijl volgde, maar dit kansje liet hij liggen en Ted maakte 2-1. Leg vier was het wederom Ted die scorend sterker was, maar nog eens kreeg de voorzitter diverse kansen om de dagwinst te pakken, het tij leek te keren en de zenuwen namen toe bij Kurt, Ted leek koeler en zette via dubbel twee een 2-2 stand op het scorebord. Niemand had verwacht wat er vervolgens gebeurde, Kurt gooide de leg van zijn leven en stond na negen pijlen op 80, zijn tiende pijl belande in de één, maar via triple negentien en dubbel elf pakte hij zijn eerste dagwinst in de Adelaarshorst, een blije kreet volgde en met een brede glimlach nam hij de trofee in ontvangst van ceremoniemeester Henk.