Adelaars wint na veel geduld in Weesp: 1-3





vs

De eerste helft was het vooral aftasten, Adelaars leek iets de overhand te hebben en de eerste speldenprikken werden uitgedeeld, maar het was Weesp dat via het been van David met wat fortuin op voorsprong kwam. Het vlaggenschip moest tegen het stugge Weesp net als in de heenwedstrijd opzoek naar de gelijkmaker. Het spel werd beter en via sterke combinaties kregen zowel Danny, Irving als David goede kansen, maar de paal of de uitstekende keeper van Weesp stonden de gelijkmaker in de weg. Rayvano die zijn draai meer heeft gevonden de laatste weken, draaide vandaag ook meermaals goed weg bij zijn tegenstander, maar ook hij zag de goalie van Weesp uitblinken. De mannen van Kurt moesten genoegen nemen met een 1-0- ruststand. 



De tweede helft hetzelfde spelbeeld, Adelaars heeft het meeste balbezit en is zoekend naar een opening. Als alweer tien minuten zijn verstreken begint langzaam de angst te ontstaan dat de bal er echt niet in wil vandaag. Gelukkig komt er aan de lange droogte een eind als David op links het overzicht bewaart en Danny bereikt, die na wat frommelen eindelijk de doelman verschalkt. Na deze goal gaan de mannen onder leiding van de sterk spelende David op jacht naar de voorsprong, maar dan slaat voor hem het noodlot toe. Hij trekt een sprint om een goed uitgevoerde counter te voorkomen en het schiet in zijn achillespees, hierbij ook direct een groot compliment voor Weesp die in kansrijke positie stoppen met voetbal en zich bekommeren om de gezondheid van onze ervaren linkspoot. Een sportieve pluim voor onze tegenstander.



Zonder David moest er een nieuwe manier gevonden worden om tot kansen te komen, maar Daan. Irving, Rayvano, Bob en Danny bleven geduldig zoeken. Via goed spel speelt Bob, Danny vrij en die haalt verwoestend uit en knalt de bal snoeihard in de kruising. Met nog twee minuten op de klok staan de mannen uit Naarden eindelijk op voorsprong en kruipt Weesp iets uit zijn schulp. Deze ruimte weet Bob uitstekend te benutten en met een heerlijke pass door de lucht bereikt hij Rayvano, die op zijn beurt de bal knap met zijn borst meeneemt en één op één met de keeper rustig blijft en de eindstand op het scorebord zet. Scheidsrechter Chan maakt kort daarna een einde aan het seizoen 23/24 voor Adelaars. 



Results

ClubGoals
FC Weesp 11
Adelaars 13

Toch is er nog een kleine kans dat het seizoen voor het vlaggenschip niet is afgelopen. Mocht AC Kingdom 1 in de topklasse de derde plaats aanstaande vrijdag verspelen, mag AC Kindgom 2 uit onze eigen competitie geen nacompetitie spelen. Dan schuift de periode door naar ons eerste.