UVV trekt aan het langste eind na spannende bekerstrijd tegen Adelaars

Naarden, Lunet – 5 september 2024
In de eerste ronde van de Mannen Futsal Beker Groep 1A stond een aantrekkelijk duel op het programma tussen de veteranen van Adelaars 1 en het Utrechtse UVV 1. Voor Adelaars, uitkomend in de hoofdklasse, was het na bijna vijf maanden zonder zaalvoetbal direct een serieuze test tegen de topklasser uit de Domstad.

De thuisploeg startte voortvarend en wist via Danny Benning al snel de score te openen. UVV liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam kort daarna weer op gelijke hoogte. Het was een wedstrijd die heen en weer golfde, met kansen voor beide teams. Garrett bracht Adelaars opnieuw op voorsprong, maar opnieuw vond UVV de veerkracht om de stand gelijk te trekken.

Danny Benning in actie voor ZVV Adelaars in 2024.
Danny Benning in actie (archief) © ZVV Adelaars.

Ondanks enkele warrige beslissingen van de scheidsrechter, bleef de wedstrijd sportief en spannend. Een cruciaal moment volgde in de tweede helft toen Danny Benning, die eerder had uitgeblonken, een tijdstraf kreeg opgelegd. UVV profiteerde optimaal van de overtalsituatie en zette de 3-2 op het bord.

Met een vliegende keeper probeerde Adelaars nog wanhopig de gelijkmaker te forceren. Er kwam nog één grote kans, maar de bal wilde er niet meer in voor de thuisploeg. UVV trok uiteindelijk aan het langste eind en plaatste zich voor de volgende ronde.

Danny Benning werd ondanks zijn uitsluiting uitgeroepen tot KPN Player of the Match, dankzij zijn sterke spel en doelpunt. Voor Adelaars 1 rest nu de focus op de competitie, die volgende week begint met een duel tegen het gepromoveerde Real Sranang.

Eindstand: Adelaars 1 – UVV 1: 2-3