Dynamo Lelystad te sterk voor Adelaars 2 na moeizame tweede helft

Naarden, Lunet – 5 september 2024
In de eerste ronde van de Mannen Futsal Beker Groep 1A kreeg Adelaars 2 bezoek van Dynamo Lelystad. Met Emile van Delft als invallende keeper wist het team uit Naarden een sterke eerste helft neer te zetten, maar uiteindelijk bleek de tegenstand van de ploeg uit Lelystad te zwaar.

De wedstrijd begon voortvarend voor Adelaars 2. Richard opende de score na een mooie assist van Jimi. Hoewel Adelaars vroeg op voorsprong kwam, slaagde de ploeg er niet in om de marge verder uit te bouwen. Dit gebrek aan doelpunten in het eerste half uur brak de thuisploeg later op.

Lelystad vocht zich terug in de wedstrijd en kwam al snel op gelijke hoogte. Voor rust wisten de bezoekers zelfs de 1-2 en 1-3 op het scorebord te zetten, waarmee ze het momentum stevig in handen namen. Richard wist met zijn tweede treffer, opnieuw op aangeven van Jimi, de spanning even terug te brengen tot 2-3, maar de tank bij Adelaars leek leeg.

In de tweede helft ging het snel bergafwaarts voor de thuisploeg. Waar het in de eerste helft een gelijkopgaande strijd was, begon de conditie van de spelers een rol te spelen. Lelystad maakte optimaal gebruik van de vermoeidheid bij Adelaars en liep uiteindelijk uit naar een comfortabele 2-6 overwinning.

Hoewel de inzet van Adelaars 2 niet te ontkennen was, zorgden de kansen die in de eerste helft onbenut bleven ervoor dat Dynamo Lelystad met de overwinning naar huis ging.

Eindstand: Adelaars 2 – Dynamo Lelystad: 2-6