Alfaman van het jaar seizoen 2023/2024

vs

Bosnische vreugde alom na de laatste thuiswedstrijd van zvv Adelaars in het seizoen van 2023/2024. Bosnisch wondertalent Zlatan is door het Technisch Hart uitgekozen tot Alfaman van het jaar. Vorig seizoen ging Huizer Antiloop Danny nog met de titel aan de haal, maar deze jonkheer heeft dit seizoen afgesloten met de vermelding van Huizer van het Jaar door zijn vele gele kaarten gedurende het seizoen. Danny probeerde nog deze poedelprijs te voorkomen door het leegdrinken van een halve krat Alfa pils, maar tevergeefs. 

Zlatan kwam in de Coronaperiode naar onze vereniging en zorgde met zijn Balkan instelling dat zvv Adelaars boven in de Hoofdklasse kon meedraaien. Dit seizoen scoorde hij 22 doelpunten voor de plaatselijke zvv en kan daardoor trots zijn op zijn erkenning. Zlatan erkende tegen de verslaggever: ‘’Toen ik een jaar of 12 was moest ik kiezen tussen een carrière als bodybuilder of als veredeld zaalvoetballer. In die periode speelde ik al vaak Pro Evolution Soccer op de Playstation met zvv Adelaars en dat gaf mij de doorslag om toch voor het zaalvoetbal te gaan’’. Het technisch hart werd gek genoeg gescout in Balkan Restaurant Sarajevo in Wijchen. Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2019/2020 zagen ze daar een Bosnische jongeman trucjes uithalen met een bal terwijl degene rustig zijn Cevapcici naar binnen werkte. 

Zlatan bedankt Alfa expliciet in zijn speech

Ook werd na afloop van de wedstrijd tegen IJsselmeervogels het Talent van het Jaar uitgeroepen. Sinds 10 jaar was er eindelijk weer een jong talent doorgebroken bij zvv Adelaars. Daan Gooijer, zoon van Dr. Goal, ging met de titel aan de haal die mede mogelijk gemaakt is door IJshuys de Ster te Naarden. Deze sponsor ziet een grote toekomst in Daan en tracht dan ook een persoonlijke deal met hem te sluiten als uithangbord van IJshuys de Ster

Zo’n ijssalon is er in Huizen niet, aldus Daan

Verder werd er ook nog gevoetbald afgelopen vrijdag. Bijna iedereen was fit en aanwezig met uitzondering van onze Alfaman (blessure). De Copacabana van de Adelaars mocht starten samen met verloren zoon Irving, Captain Ferry en onze andere Huizer Antiloop Garrett. Er werd goed en compact verdedigd. Emile stond weer vanouds te keepen en IJsselmeervogels kwam niet door de sterke defensie heen. Halverwege de 1e helft werd er helaas niet goed uitgestapt door één van de aanvallers van Adelaars en zodoende kon de laatste man van IJsselmeervogels de openingstreffer maken. Huizer Antiloop Danny stoomde vervolgens op en scoorde via een Suarez actie de gelijkmaker. 

Details

Date Time League Season
12 april 2024 20:10 MANNEN - HOOFDKLASSE B 2023-24

Na de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaand verlopen. Adelaars speelde weer het ouderwetse spel met de mes tussen de tanden. Helaas werd een man meer situatie niet goed uitgespeeld en bleef de stand 1-1. Net voor het einde maakte Danny nog de 2-1, maar deze treffer werd tot ongeloof van het thuispubliek afgekeurd. De verslaggever constateerde dat het nieuwe Bestuur van zvv Adelaars de boel aardig op de rit gekregen heeft. Hij nipt aan zijn Alfa biertje en vond dat het pilsje van het seizoen toch echt enkel bij het eigen Clubhuis genuttigd kan worden. Trainer Kurt had nog veelbelovende worden tezamen met de spitsentrainer Dr. Goal. Naar verwachting zal de selectie nog in September een uitstapje maken naar Sarajevo om zo de Alfaman van het jaar ook daar tentoon te stellen aan de plaatselijke supporters. Of de Polderkoek meegenomen zal worden onderweg is daargelaten, aangezien de verslaggever zijn afkeer richting deze provincie al meerdere malen kenbaar gemaakt heeft.

Results

ClubGoals
Adelaars 11
IJsselmeervogels 11