ZVVN 77-Adelaars 2-6

In IJsselstein nam het vlaggenschip het op tegen ZVVN. Veteraan Ferry, pitbull Danny en coach Kurt konden niet aanwezig zijn. Daarom trok Garrett weer de aanvoerdersband om zijn arm, maakte Lorenzo zijn debuut in competitieverband en bepaalde Henk de tactiek.

De tactiek van Henk leek op het lijf geschreven van de aanwezige spelers. In de eerste minuut werden de Adelaars al gevaarlijk met een bal op de paal. Veel positiewisselingen zorgden ervoor dat ZVVN moeite had om het veld compact te houden waardoor de Adelaars konden domineren. In de zesde minuut resulteerde dit in de 0-1. Irving onderschepte goed en gaf breed op de meegelopen Zlatan. Na de eerste goal bleef de speelwijze onveranderd. Toch duurde het nog even voordat de tweede goal van de avond werd gemaakt. Over rechts passeerde Zlatan zijn tegenstander en trok voor. Via het been van de keeper kwam de bal bij Irving, die feilloos uithaalde in de bovenhoek: 0-2. Na deze goal besloot ZVVN om hoger druk te gaan zetten. Hierdoor werd David in zijn kracht gezet. Met zijn bekende “via-bal” wist hij Rayvano continu aan te spelen. Na zelf een paar keer weg te draaien en het net niet te vinden, vond Rayvano bij de derde keer Lorenzo naast zich, die meer geluk had: 0-3. Na de 0-3 werden de Adelaars slordiger, maar konden dankzij de intercepties van Garrett en reddingen van Emile met een gerust hart de rust in.

In de tweede helft moest ZVVN forceren om iets terug te kunnen doen. Daardoor kwam er veel ruimte te liggen voor de Adelaars. Veel uitgespeelde kansen volgden, maar waar egoïsme vaak niet wordt geprezen ontbrak het in de wedstrijd af en toe aan zelfzucht. Teveel ballen werden breed gelegd waar zelf schieten – uiteraard achteraf – een betere optie bleek. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. ZVVN zette druk en met een terugspeelbal op Emile, kon hij met een goede verplaatsing Irving aanspelen die koelbloedig afrondde: 0-4. Ook na die goal had ZVVN niet veel in te brengen, maar had het toch wat geluk aan hun zijde. Een bal die richting de tribune werd geschoten ging via David het doel in: 1-4. Heel spannend werd het niet hierna. Zlatan ontving op rechts de bal, ging zijn man voorbij en haalde terug op Lorenzo die zijn tweede van de avond bekroond zag worden: 1-5. Hierna werd het team van interim coach Henk laconiek in de omschakeling. Emile werd in verdedigend opzicht in de steek gelaten en kon niet voorkomen dat ZVVN hun tweede van de avond binnenschoten: 2-5. Na de terechte tirade van Emile speelde Garrett vanaf de aftrap Zlatan aan die met een solo door het veld stormde en de bal in de verre hoek schoof: 2-6 en tevens eindstand.

Bijzondere vermelding voor aanvoerder Garrett; onder zijn leiding werd dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. De band doet blijkbaar iets magisch met onze alleskunner.

vs

Details

Date Time League Season
9 februari 2024 21:00 MANNEN - HOOFDKLASSE B 2023-24

Ground

't Heem
36, Heemradenlaan, IJsselstein, Utrecht, Nederland, 3401 GX, Nederland

Results

Club1st Half2nd HalfGoals
ZVVN022
Adelaars 1336

Adelaars 1

Garrett Jones Veldspeler
Emile van Delft Keeper
Zlatan Hot Veldspeler
Irving Liesdek Veldspeler
Lorenzo van Slimming Veldspeler
Rayvano Eduarda Veldspeler
David van der Horst Veldspeler