Job ter Hoeven wint derde editie Adelaars Open Darts

Ruim vier jaar moesten dart liefhebbers wachten, maar één dag na de 51e verjaardag van de club begon rond de klok van zeven de loting in de Adelaarshorst. Henk en Kurt hadden de nodige voorbereidingen getroffen en advies voor drankjes ingewonnen bij David van der Horst. Het was een succes met ook een zeer gezellige avond voor pokerliefhebbers, Richard Gooijer had het daar weer uitstekend geregeld. Hoe anders was het vier jaar geleden, één dartbord, zestien deelnemers en zeer korte wedstrijden en dan nu! De Adelaarshorst is omgetoverd tot een prachtige darts locatie en daarom was er nu plaats voor 32 deelnemers.

Vaak hoor je bij onze collega’s van de PDC dat er veel spanning staat op een eerste ronde wedstrijd, zeker als je tot één van de favorieten van het toernooi wordt gezien. Het was soms afzien voor de scheidsrechters, maar plezier straalde van iedereen af en dat is het belangrijkste. Debutant Joey Kluvers wist wel te imponeren, met twee 12-darters stuurde hij Guido van der Meijden, tevens ook debutant, naar de herkansingsronde.

Ronde twee kwamen de meeste darters langzaam in hun spel en de gemiddelden gingen alweer richting het gewenste niveau, de opluchting was groot bij de organisatie, want de finale stond rond de klok van twaalf op de planning en na vele 80-darters in de eerste ronde maakte Kurt zich toch wat zorgen. Het verhaal van ronde twee blijft wel de oerkreet van Steven Kras, hij gooide een prachtige 104-finish voor de wedstrijd en dit was tot in Kortenhoef te horen.

In de derde ronde werd langzaam duidelijk dat er ‘een machine’ in ons midden was. Job ter Hoeven maakte al veel indruk in zijn eerdere partij tegen Jesse, maar schakelde in deze ronde David van der Horst uit. David die in 2018 de finale verloor en al winnaar is van ‘de Henker Bokaal’ staat er altijd goed op bij de bookmakers, maar Job gaf goed partij en stuurde onze linkspoot naar de herkansingsronde. Ook was de derde ronde het eindstation voor Steven Kras en Guido van der Meijden, beide heren wonnen aan de herkansings kant al drie keer, maar hier strandde hun reis naar glorie. De hoogste finish werd ook verbeterd in deze ronde, Peter-Jan gooide een prachtige 119 finish.

Aangezien al onze lezers altijd graag willen weten hoe het Henk is vergaan, zullen we dit onze abonnees niet onthouden. Dr. Goal won met veel fortuin zijn eerste ronde van penningmeester Ferry. De tweede ronde speelde hij tegen de oudste deelnemer John Kamer, en ook hier had hij het geluk aan zijn zijde. Patrick Schaap was, helaas voor de bonkige loodgieter, te sterk en Henk kreeg nog één kans op de wisselbeker via de herkansingsronde. Garrett Jones gunde hem zelfs nog wat kansen, maar het ‘Henkhupje’ was na een aantal baco’s toch minder stabiel geworden en hier eindigde dan ook zijn toernooi. In de statistieken is wel duidelijk naar voren gekomen, dat Henk met afstand de meeste tijd aan het bord heeft gestaan. Kijkt die gewoon te graag naar zijn logo onder het ‘Gooijer Bord’, of was de vorm wederom niet aanwezig?

In ronde vier waren nog acht deelnemers over, vanaf nu mocht niemand meer verliezen anders ben je uit het toernooi. Job won in deze ronde van Patrick, Kurt verraste vriend en vijand door Nick Melsen te verslaan, David speelde tegen Jones ‘de klassieker’ en versloeg onze vriendelijke Amerikaan. De vierde kwartfinale was een speciale. Peter-Jan had het al de hele avond over het percentage alcohol in zijn bloed, dat moest op een bepaald niveau blijven, maar zeker niet over de grens. Deze tactiek werkte uitstekend, zelfs zo goed dat Titelverdediger Timo zijn meerdere moest erkennen in de kale sloopkogel. Zo nam het publiek dus afscheid van de tweevoudig kampioen.

Concentratie in de finale bij publiekslieveling David van der Horst. Kurt (scheidsrechter) kijkt toe.
Concentratie in de finale bij publiekslieveling David van der Horst. Kurt (scheidsrechter) kijkt toe.

De eerste halve finale was een strijd tussen de neven David en Kurt, de energie leek een beetje weg te zijn bij organisator Kurt, David wist zonder moeite zijn jongere neef te verslaan en mocht zich klaar gaan maken voor zijn tweede kans op de titel van het Adelaars Open. De tweede halve finale had een ander verloop dan verwacht, Job die richting de halve eindstrijd was gevlogen had het zeer lastig tegen Peter-Jan. Laatstgenoemde had zelfs kansen om deze wedstrijd te winnen, Job had moeite met de wat tragere speelstijl van de ‘kale sloopkogel’ maar vond toch een manier om deze taaie tegenstander te verslaan.

Na vier uur darten waren er nog maar twee man over. De finale werd met veel bombarie aangekondigd en er was grote hoop op een spannende pot, maar Job had het niveau van eerder dit toernooi weer gevonden en David zijn vorm was wat dalend. Onze linkspoot kreeg nog wat kansjes van ‘de Machine’, maar zag zijn tweede kans op de trofee ook dit jaar in het water vallen. Job won de finale met 4-0, en zijn naam zal worden vereeuwigd op de Adelaars Open trofee.

De organisatie bedankt Henk Gooijer voor al zijn hulp met de voorbereidingen, Dirk Nagtegaal voor de bardienst en alle darters voor hun deelname. Hopelijk allemaal tot volgend jaar. Dan zal op de 52e verjaardag van de club, 1 maart 2025 de vierde editie plaatsvinden.

Start a Conversation

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *