Adelaars-Annour 0-2

Traditioneel heeft zvv Adelaars het lastig tegen Annour uit Amersfoort. Zo was het ook niet anders op deze lugubere vrijdagavond. Vandaag gaan we even kort in op de sterrenbeelden. Het sterrenbeeld Stier staat bekend om zijn gedrevenheid, vasthoudendheid en stabiliteit. Hierover later meer. Voorafgaand de wedstrijd werd nog een nieuwe teamfoto gemaakt, aangezien alle Vestingnarren aanwezig waren bij deze wedstrijd. De tribune in Naarden was overigens goed gevuld voor deze subtopper en de spanning was voelbaar in de vestingstad.

De eerst helft verliep als een schaakspel. Beide ploegen probeerden openingen te vinden, maar dit was lastig te bolwerken. Adelaars speelde weer als een oude stoomlocomotief zoals de familie Nagtegaal en van der Horst heeft beoogd vanaf de oprichting van de vereniging. Rayvano viel in positieve zin op met zijn goede loopacties en Sinan kon rekenen op zijn eerste minuten in het vlaggenschip. Vanuit een counter kon Annour de 0-1 maken en gingen de vestingnarren met een achterstand de rust in. Ook pakte ‘effant terrible’ David nog een gele kaart waardoor na rust de plaatselijke zvv met een ondertal verder moest voor twee minuten.

Gelukkig was het publiek dat uit Huizen kwam niet welkom op de tribune waardoor de sfeer in de Adelaarshorst voortreffelijk was. Dr. Goal en Kurt begonnen in de rust over de stabiliteit in de ploeg en de vasthoudendheid bij het ondertal. Adelaars luisterde gestaag en het ondertal werd overleefd zodat de jacht geopend kon worden op de gelijkmaker. Bosnisch wondertalent Zlatan werkte hard en probeerde het een en ander te forceren. Helaas kon Adelaars geen vuist maken en de scheidsrechter trotseerde in diverse dwalingen. Op een gegeven moment werd ons enfant terrible onderuitgehaald bij een aanval, maar de arbiter vond dit geen overtreding. Toen stond onze stier op en kwam de rode lap tevoorschijn. Als een Argentijnse verschijning kwam de gedrevenheid (lees: zie inleiding) naar boven. Zo werd een speler van Annour onderuit geschoffeld en kwam het publiek van de banken. Supporters van Adelaars appelleerden nog voor een schwalbe, maar de scheids was resoluut en trok een rode kaart. Adelaars moest zo vijf minuten overbruggen met een man minder en slaagde daar ook nog eens in door goed verdedigen van de Huizer Antilopen (Garrett en Danny), Captain Ferry en debutant Sinan als keeper. Adelaars ging vervolgens met een vliegende keep spelen en creëerden nog een megakans net voor tijd die helaas gemist werd door één van de Huizer Antilopen. Vanuit balverlies kon Annour in de slotseconde nog de 0-2 maken en ging het sterrenensemble van Kurt en Dr. Goal het veld af met 0 punten. 

Na afloop nam de verslaggever nog een welverdiende Alfa en werden nog wat dartpijlen gegooid in de spelerslounge. De stier was weer in zijn hok en gooide voor de vorm nog even een 180. De rust was wedergekeerd en het Naardens collectief focust zich op het Open Dartstoernooi op 2 maart. 

Start a Conversation

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *