Adelaars: Seizoen 2014-15

Staand van Links naar rechts: Jerry Stift, Oscar van der Horst, David van der Horst, Garrett Jones, Julian van der Lek, Ferry de Bruijn. Zittend: Justin Hekelaar, Paul Nagtegaal (coach), Ruud Meijer, Wilco Brouwer en Reinder Gorter.

Adelaars richt zich weer op

Nieuw perspectief na magere jaren * Duel met koploper Amersfoortse Boys 3 komt nog te vroeg

Oscar van der Horst (Adelaars) in het duel met Amersfoortse Boys 3. FOTO STUDIO KASTERMANS

Naarden Alex van Vogelpoel sportendactie@gooieneemlander.nl

Na twee magere jaren heeft Adelaars de opwaartse lijn weer te pakken. De topper tegen Amersfoortse Boys 3 werd dan wel verloren met 3-5, de Bussumse zaal- voetballers hebben de selecties weer op orde en zijn klaar om terug te keren naar de hoofdklasse.

Twee seizoenen geleden degradeerde Adelaars naar de eerste klasse en daarop vertrok een groot deel van de spelers. De afgelopen jaren is dit de doodsteek gebleken voor veel zaal- en voetbalclubs in de regio. Paul van der Horst, jarenlang coach van het eerste team en nog altijd bestuurslid, is dan ook trots dat Adelaars dit juist wel heeft weten op te vangen. We hebben als club een goede basis staan met inmiddels vijf teams. Daarnaast halen we ook niet zomaar spelers binnen. We blijven het heel belangrijk vinden dat iedereen bij voorbeeld op dinsdag komt meetrainen. Zo ontstaat er veel meer een clubgevoel.”

Dat zorgde er dan ook voor dat na de degradatie naar de eerste klasse cen groep oudere spelers de lege plaatsen opvulde. Daarmee werd handhaving gerealiseerd, om vorig seizoen alweer een stapje vooruit te maken. De afgelopen zomer werd er doorgeselecteerd. Vijf spelers bleven over, Jerry Stift (overgekomen van Jos Geerling), Garrett Jones, Justin Hekelaar en Reinder Gorter werden toegevoegd.

Tot het duel met Amersfoortse Boys 3 was Adelaars nog ongeslagen, maar de ploeg bleek nog niet ver genoeg om de gretige koploper te kunnen bijbenen. Met name in de eerste helft had Adelaars niets in te brengen en was het te danken aan een aantal goede reddingen van Ruud Meijer dat het spannend bleef. Na de 0-1 wist Hekelaar met een fraaie actie in tweede instantie voor 1-1 te zorgen. Op slag van rust kon Meijer slechts toekijken hoe de bal het kruis in suisde.

In het tweede bedrijf kreeg Adelaars wel de kansen om iets aan het duel over te houden, tot het grimmiger werd. Amersfoortse Boys 3 counterde na een opstootje richting 1-3 en strafte niet veel later een dekkingsfout af. In de slotfase werd het nog een stuk onvriendelijker, waarbij een speler van de bezoekers door zijn teamgenoten moest worden tegengehouden om niet zich niet volledig te misdragen. Op dat moment was het al 2-5 en kon Stift, ook goed voor de tweede goal, in overtal door de gele kaart nog 3-5 produceren.

Adelaars ligt op koers

Jerry Stift schiet in namens Adelaars. FOTO STUDIO KASTERMANS

Door: Alex van Vogelpoel Bussum – De terugkeer van Adelaars in de hoofdklasse komt steeds dichterbij. De Bussumers hadden in het eerste duel van de halve finale van de play-offs geen enkele moeite met FC De Bilt. Na een snelle rode kaart werd het 11-4, waardoor de return van vanavond een formaliteit behoort te zijn.

De Bilt werd voorlaatste in de hoofdklasse door op de slotdag verrassend te winnen van Legmeervogels. Hierdoor duikelde Allen Weerbaar rechtstreeks richting de eerste klasse. De Bilt blijkt echter na dit seizoen te stoppen met het eerste team en kwam met slechts één wissel richting De Lunet. In de openingsfase liep het snel naar 1-1, waarop Michael van Dongen voor praten en een tackle twee keer geel kreeg. Zo moest FC De Bilt verder zonder wisselspeler en was het wachten tot Adelaars ver weg zou lopen. De doelpunten kwamen dan ook vanzelf, waaronder een striemende pegel van David van der Horst en een subliem stiftje van Justin Heke- een subliem stiftje van Justin Hekelaar. Toch was het defensief rommelig, waardoor De Bilt de uitslag een stuk dragelijker had kunnen maken. Doelman Ruud Meijer wist echter met een aantal reflexen een spannende return te voorkomen. Adelaars lijkt dus zeker van de finale Adelaars lijkt dus zeker van de finale en is dan nog maar één duel verwijderd van de terugkeer naar de hoofdklasse, waaruit de club drie seizoenen geleden degradeerde. De finale zal vermoedelijk wel een heel ander verhaal worden. ‘t Knooppunt is in de afgelopen jaren als een komeet omhoog geschoten. De Amsterdamse club behoort inmiddels tot de beste vier teams van Nederland en nu wordt er ook werk gemaakt van de lagere teams.

Het tweede van ‘t Knooppunt wil richting de hoofdklasse en in de andere halve finale werd het eerste duel bij buurman AC Kingdom 2 met 3-6 gewonnen. Alleen de winnaar van de finale promoveert naar de hoofdklasse, maar er is nog een achterdeurtje. Door verschuivingen was een plaats in de finale de laatste jaren telkens een garantie voor promotie.

Via nacompetitie terug in de hoofdklasse

Op vrijdag 22 mei 2015 is ons vlaggenschip er na drie seizoenen in geslaagd te promo- veren naar de hoofdklasse. Na vier prachtige partijen ZOG (4-2 en 5-4), De Bilt (11-4 en 4-2) werd weliswaar nipt met 6-5 verloren van een danig versterkt Knooppunt 2, maar als verliezend finalist ging de elite van Kurt en Wilco terecht weer terug naar de hoofd- klasse B. Helaas waren Reinder en Oscar geblesseerd.

Eerste Klasse D

PosClubPWDLGDPts
1Delta Sports2015324948
2Amersfoortse Boys 32015232947
3Adelaars 11911533038
4MSV ’1920866130
5Kawin 219748-1225
6USVF208111-1425
7Exstudiantes20749722
8Firtina ’93206410-2222
9ZVVN ’77 2205411-2419
10Krooster Boys204412-1516
11La Rondine202513-2911

Jerry Stift werd voor het eerst topscoorder en David van der Horst gaf de meeste voorzetten.