David doet het kunstje van neefje Kurt na

De nederlaag tegen Kurt deed al een beetje zeer bij Ted, maar dat hij twee weken later zijn meerdere moet erkennen tegen zijn vier jaar oudere neef zal de komende maand nog wel even voelbaar zijn bij de man in vorm uit Bussum-Zuid. Deze zwoele lenteavond stond het publiek meermaals op de banken, maar de kritische pers begint al langzaam te spreken van een finale-syndroom voor deze amicale trendy darter.

Geen bonkige loodgieter vanavond want hij is op trainingskamp in de Italiaanse Dolomieten. Het toilet bij de dagwinnaar lekt overigens nog steeds, dus laten we hopen dat de frisse berglucht hem de oplossing brengt. Visboef viert zijn 46e verjaardag, zijn partner en zoon hadden een verrassing voor hem, dus ook hij moest acte de présence geven. Onverhoopt zag Peter-Jan dat zijn tegoedbon bij café de bok op 1 mei verliep, dus de dartpijlen met 90% tungsten moest hij toch even links laten liggen. Helaas konden vaste deelnemers Joost en Rafaël ook niet meedoen, dus hadden we vanavond maar vijf deelnemers.


Er werd een halve competitie gespeeld, iedereen speelde vanavond één keer tegen elkaar. Kurt, Donald, Michiel, Ted & David waren naar de Adelaarshorst gekomen voor een potje darts. Opvallende momenten waren vanavond de 9-darter van Ted, de totale off-day van Kurt en de parfum van Michiel. Donald liet vanavond meermaals zien, dat er genoeg talent aanwezig is, het is een kwestie van tijd alvorens de dribbelaar van Adelaars een titel pakt.

Ted won zijn eerste drie potten met twee vingers in de neus en leek revanche te nemen voor de verloren finale twee weken eerder. David had een stuk meer moeite om zijn wedstrijden te winnen, maar trok met wat geluk toch iedere keer aan het langste eind. Alsof het zo had moeten zijn stonden beide kemphanen met drie overwinningen in de laatste ronde tegen elkaar en zo had de organisatie toch een soort finale.

Zenuwachtig begon de finale en het verlies van twee weken geleden leek toch in het koppie van Ted te zijn gekropen, weer een finale en weer iemand uit dezelfde familie. David stond in leg één na 18 pijlen op 79 en alsof hij dit iedere dag doet, gooide hij trippel 13 om een pijl later tops eraf te gooien voor de 1-0 voorsprong. Leg twee was een kopie van de eerste, de pijlen van de trendy darter vlogen niet zo constant als in zijn eerste drie wedstrijden en David gooide zich rustig naar een dubbel. Ted stribbelde toch nog even tegen en David gunde hem nog drie pijlen om gelijk te maken, maar de vijfde matchdart van David belande midden in dubbel acht en zo pakte hij alweer zijn tweede dagwinst in zijn carrière.