Adelaars wint ruim van DOS dankzij de ‘Copacabana van de Flevopolder’

vs

Volgens de Van Dale is de definitie van een scheidsrechter het volgende: ‘’ iemand die tijdens een sportwedstrijd oplet of er volgens de spelregels wordt gespeeld’’. Dit was echter een lastige opgave voor de Kamprechter die gister in het uitverkochte Adelaarshorst het festijn moest leiden. Op basis van ervaringen vanuit de verslaggever is dit zelfs in Huizen zelden vertoond. Vanwege een blessure was Zlatan niet beschikbaar, maar verder was iedereen aanwezig inclusief de zoon van Dr. Goal, Daan.

Adelaars speelde weer vanouds catenaccio voetbal en afwachtend op de counter. Emile was weer in een uitstekende vorm en hield te ploeg op de been. In het begin was het enigszins rommelig te noemen, maar in de 2e fase van de eerste helft toonde Adelaars karakter. Vanuit een aanval over vele schijven kon Danny onze verloren zoon Irving aanspelen in de hoek van de zaal. Traditioneel ging onze verloren zoon naar binnen en haalde vernietigend uit in de korte hoek, 1-0! Jones keek toe en vond dat het nodig de score te verdubbelen en zo stond het vlaggenschip bij rust voor met 2-0.

Tijdens de theepauze werd er even overlegd over hoe Flevoland was ontstaan. De verstedelijking in Noord- en Zuid-Holland nam zulke vormen aan dat er nieuw land nodig was voor woningbouw en recreatie. Na de voorspoedig aangelegde oostelijke polder (1957) volgde al snel de zuidelijke polder (1968). Meerdere spelers van het vlaggenschip vonden hun heil in deze ‘’provincie’’ tot afgrijzen van de verslaggever. Desalniettemin waren deze heren wel gemotiveerd om zich te laten gelden in de 2e helft. Binnen vijf minuten schoot Almeerder Danny (met een verleden in Huizen overigens) kiezelhard een breedtebal van Jones binnen, 3-0. DOS probeerde aan te zetten, maar ging agressief spelen wat al snel resulteerde in een gele kaart. Adelaars speelde het overtal moment wederom goed uit en ex-Almeerder Irving kon zodoende Ferry bereiken bij de 2e paal, 4-0. Daaropvolgend kwam de Copacabana van de Flevopolder weer binnen de lijnen: Rayvano. Hij speelde als een jonge god en pareerde over het veld alsof hij in zijn eigen Lelystad was, dat tevens wordt vernoemd als het Kopenhagen aan het Markermeer. Diverse panna’s volgden, enorme strijdlust en tevens een treffer door een mooi schot in de lange hoek. Rayvano vierde zijn treffer uitbundig en het publiek moest in toom worden gehouden door Dr. Goal.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Danny weer zijn vertrouwde gele kaart. In het bijzijn van de KNVB werd al gekeken om de spelregels aan te passen voor deze Huizer antiloop. Adelaars overleefde dan wel de minuten met een man minder, maar toch kon DOS net voor het einde nog de eretreffer noteren. Na afloop werd er uitbundig gedanst en de Copacabana van de Adelaars werd uitgeroepen tot Man of the Match. De verslaggever keek vertrouwd naar de Adelaarshorst en genoot van de entourage. Trainer Kurt schijnt in de nachturen stiekem nog een Polderkoek gehaald te hebben in Almere om zo de overwinning te vieren.

Results

ClubGoals
Adelaars 15
zvv DOS’58 11

Adelaars 1

Garrett Jones Veldspeler
Emile van Delft Keeper
Irving Liesdek Veldspeler
Rayvano Eduarda Veldspeler
David van der Horst Veldspeler
Ferry de Bruijn Veldspeler
Daan Gooijer Veldspeler
Danny Benning Veldspeler