Adelaars 35+ klimmen naar 3e plek na overwinning op Baarn: 10-4

Na een moeizame competitiestart stonden de veteranen van ons aller Adelaars op de onderste plaats en lag degradatie op de loer.

Maar na een ongekende zegereeks in 2024 wisten de voormalig ANB-ers wekelijks een stapje te klimmen op de competitieladder. Met de knappe overwinning op Hercules wist het team zelfs beslag te leggen op de vierde plek. Bovendien zou bij winst tegen de All Stars uit Baarn zelfs mogelijk de derde plek in het verschiet liggen. Die wedstrijd stond gepland op donderdag 29 februari 2024. Niet alleen bijzonder omdat het een schrikkeldag was…

Debuut voorzitter

Met 35 levensjaren achter zich heeft onze voorzitter Paul Nagtegaal a.k.a. Kurt het punt bereikt waarop hij officieel de veteranen equipe mag komen versterken. Na een uitnodiging via Whatsapp hoefde hij niet lang na te denken en liet weten uiteraard mee te willen spelen. Om dit bijzondere moment nog specialer te maken deed bovendien zijn grote neef David van der Horst (zoon van onze oprichter) mee en zo stonden de twee neven voor het eerst samen aan de aftrap. Geflankeerd door routinier René Peters, balgoochelaar Chris Prummel, goalgetter Robert Smelt, vaste invaller Jim Tehupuring en doelverdediger Hans Otten was het team compleet. Ditmaal waren de mannen bovendien ruim op tijd en kon er zelfs een heuse warming-up aan de wedstrijd vooraf.

35-plussers op stoom

Iets na 22:00 brachten de Adelaars de bal aan het rollen. Baarn begon fanatiek en probeerde de Adelaars onder druk te zetten. Dankzij sterk samenspel voetbalden ze er echter redelijk makkelijk onderuit. De passing was solide en Baarn kreeg geen grip op de Adelaars met positiewisselingen en opkomende flankspelers. Toch duurde het even voor de score werd geopend. Sterker nog, Baarn schoot brutaal op goal. Hans redde en bovendien bleek Baarn niet heel zuiver in de afronding en koos veelvuldig voor de eigen actie. De Aderlaars lieten de bal goed rondgaan en na een minuut of tien schoot Robert binnen na een strakke pass van David van der Horst: 0-1!. David zou veelvuldig gevaar creëren met strakke passing. Baarn ging op jacht naar de gelijkmaker, maar moest het aanvallende spel bekopen met een snelle counter van Robert en Jim: 0-2. Hierna moesten Hans en de paal er een paar keer aan te pas komen, maar uiteindelijk was het Chris die mooi binnen schoot. 0-3. Daarmee was de baan gebroken en waren de Adelaars echt op stoom.

René trof doel, David schoot mooi binnen en vervolgens was het onze voorzitter die binnenschoot! We kregen nog een tegengoaltje te verwerken, Robert scoorde wederom en bij rust stonden er 1-7 op het bord. 

Publiek

Het publiek stond op de banken! In dit geval bestond het publiek uit 1 persoon, te weten Robert Stevens. Of hij nu van blijdschap of uit noodzaak op de bank stond is niet geheel duidelijk, aangezien hij vooral aanwezig was als huisfotograaf van onze mooie zaalvoetbalclub. Robert heeft een paar puike plaatjes geschoten tijdens de wedstrijd. Top!

Tweede bedrijf

De onderlinge irritaties bij Baarn liepen op en daar zouden de Adelaars maximaal gebruik van moeten maken. Toch kwam de tweede helft moeilijker op gang. Wellicht sloeg ook de vermoeidheid toe. De Adelaars scoorden de 1-8, maar vervolgens was het Baarn dat tweemaal doel trof. Daarbij moet gezegd worden dat Hans meermaals belangrijke reddingen verrichtte. Met 3-8 op het bord hervatten de Adelaars zich en scoorden er weer flink op los. Nu kunnen er twee dingen aan de hand zijn: of de score is niet correct bijgehouden of een speler heeft zichzelf overschat, maar Jim, Kurt en Robert (2x) claimden nog goals in de tweede helft. Dat zou 11x Adelaars betekenen. Het scorebord kwam echter niet verder dan 10. Na een foutje in de aanval wist Baarn nog te scoren na een counter en bracht de eindstad op 4-10.

Een goal mag echter niet vergeten worden, want dat was er een om in te lijsten: Met een prachtige voorzet van David kwam onze voorzitter een op een met de keeper. Met een prachtig stiftje onderschreef hij, waarom hij tevens coach van de hoofdmacht is. Liggend op de grond had de Baarnse keeper het nakijken. Een prachtdebuut.

Derde helft

Trots en voldaan zochten de veteranen na een korte douchebeurt de kantine op. Daar werd de wedstrijd natuurlijk nog eens goed geëvalueerd. Met de dikke overwinning op Baarn klommen de Adelaars 35+ naar de derde plek. De vraag is waar deze opmars stokt. Aankomende week is de volgende krachtmeting gepland: de veteranen spelen dan in Utrecht tegen de nummer vier. Die kunnen hun borst vast natmaken. Zeker als de voorzitter wederom acte de présence geeft.

Results

Club1st Half2nd HalfGoals
All Stars Baarn 35+1314
Adelaars zvv 35+18210