Garrett zet zijn naam op de Henker Bokaal

Onze kersverse kampioen was de finale-avond vergeten en had zijn nieuwe liefde een gezellige avond beloofd. Moest die zijn kans op de bokaal laten varen of moest die zijn vriendin teleurstellen? Het griepvirus bracht uitkomst. Jones deed thuis zijn taken zoals die van David heeft geleerd en reed richting de Adelaarshorst voor een schitterend einde van de competitie.

De partners van Henk en Peter-Jan wisten niet eens meer van hun bestaan. Uren hebben ze voor het trainingsbord gestaan om op deze avond te pieken. Bij Kurts aankomst in het clubhuis stonden beide heren hun pijlen te prepareren voor wat ging komen. Zowel Henk als Peter-Jan waren niet bij de beste vijf geëindigd in de competitie en moesten dus een tussenronde spelen om zich te plaatsen voor de kwartfinales. De kale sloopkogel moest het opnemen tegen Evert, de bonkige loodgieter tegen Rafaël en Joost speelde tegen Donald. Aan Dr. Goal kon je zien dat de trainingen hadden geholpen, maar ‘het kanon’ Rafaël schoot uit de startblokken en gooide trippels als warme broodjes. Het niveau van de linkspoot was ongekend en Henk kon alleen maar toekijken hoe die uit het toernooi werd geknikkerd. Peter-Jan had duidelijk een trippel te veel gedronken en zag zijn goede vriend Evert een prima wedstrijd spelen, duidelijk niet het sterkste halfjaar van Peter-Jan, maar het voorjaar ligt hem beter gaf hij aan. Donald en Joost maakten er een spannend potje van, Joost piekte duidelijk wel op deze avond, helaas voor hem was Donald een tikkeltje sterker en Joost kon zich weer richten op zijn carrière als dartsscheidsrechter.

Omdat Garrett nog een extra doosje paracetamol moest kopen voor zijn vriendin, moest Donald even wachten voor zijn kwartfinale. Rafaël mocht aantreden tegen titelverdediger David en Ted nam het op tegen toernooidirecteur Kurt. ‘Het deed geen pijn aan mijn ogen’ zei Kras na de wedstrijd tussen Ted en Kurt. Het was een vermakelijke partij met in iedere leg kansen voor beide heren, maar de vakantie in Portugal had Ted duidelijk gebruikt om te trainen op zijn dubbels en door deze sneller te gooien won hij met 3-1. Rafaël trok zijn vorm tegen Henk nog een wedstrijd door. David werd door zowel Unibet als Betcity gezien als de grote favoriet. Phil Taylor zag eindelijk iemand die het record van zijn 16 wereldtitels kan verbreken, maar deze avond was die andere linkspoot te sterk. Rafaël zag dat de titelverdediger te pakken was vanavond en misschien was het ietwat geflatteerd, maar 3-0 winnen van David doen niet veel heren hem na.

Garrett was inmiddels in het clubhuis aangekomen en mocht gaan spelen tegen Donald. De nummer één van de competitie liet zien waarom hij na vier avonden bovenaan stond. Donald kreeg kansjes, maar de Amerikaan gooide stoïcijns zijn pijlen richting het bord en na drie Legs was Raymond verslagen. Kras nam het op tegen de beul van Peter-Jan. De scorende darts van Evert waren net iets beter dan die van de visboef, maar Steven was geniaal op zijn dubbels. Met een dubbelpercentage van 60% werd Evert naar huis gestuurd.

Na een korte pauze met bruin fruit konden we ons gaan opmaken voor de halve finales. Garrett en Ted maakten er een spektakel van, de volle vijf legs werden gespeeld. Ted gaf aan zijn concentratie wat te verliezen door het foutief rekenen van de scheidsrechter, Garrett profiteerde optimaal en staat na de voorjaarscompetitie ook nu weer in de finale. Op het andere bord speelde Kras tegen Rafaël. Kras had het niveau van zijn scorende pijlen duidelijk opgeschroefd, maar waar tegen Evert alle dubbels snel werden gegooid, was de visboef nu duidelijk weer een ijzervreter. Rafaël zijn niveau was nog steeds behoorlijk en legde telkens weer zijn pijlen tegen elkaar aan. ‘Het kanon’ had een week eerder getraind met Kurt en was overduidelijk in vorm. Kras deed er alles aan, maar ook hij werd aan de zegekar van Rafaël geregen.

Tijd voor de finale? Dat was wel de bedoeling, maar Henk wilde per se een troostfinale. Onze loodgieter blijft commercieel denken en met een extra wedstrijd op de Gooijerbaan, ziet het publiek toch net even wat langer zijn logo hangen. Ted werd overigens derde.

Het publiek kon zich klaarmaken voor een fantastische finale. Garrett was eindelijk verlost van zijn angstgegner David die hem in eerdere finales al pijn had gedaan. Zijn tegenstander Rafaël was eerder dit seizoen zijn dubbelpartner en toen pakten zij samen de dagwinst. Nu dus in een finale als tegenstanders strijdend voor de Henker Bokaal. De vice-aanvoerder van Adelaars 1 kwam na een degelijke leg op een 1-0-voorsprong. Rafaël was duidelijk niet onder de indruk en twee Legs later stond de zoon van Herman Steenbakkers zelfs op een voorsprong. De vierde leg was misschien wel het moment van deze finale. Rafaël had meerdere kansen om op 3-1 te komen, maar deze kansen werden niet benut. Garrett profiteerde en maakte 2-2. Rafaël was duidelijk van slag door het missen van deze kansen en Garrett leek dit keer wel zijn zenuwen onder controle te hebben. Onze Amerikaan pakte de vijfde leg en was nu nog maar één leg verwijderd van de titel. Rafaël deed er alles aan om er een laatste leg uit te slepen, maar zag Jones koel blijven en op dubbel-tien maakte Garrett het af. Garrett Jones is dus de najaarswinnaar van de competitie en mag zes maanden deze beker bij zich houden. Rafaël kreeg een flesje cava als nummer twee van de competitie.


In het voorjaar beginnen we weer opnieuw en zal er over vier formats worden gestreden voor een goede uitgangspositie op de finale-avond eind mei.

De deelnemers en zvv Adelaars bedanken sponsors Greenstars, Henk Gooijer en Albers voor het mede mogelijk maken van de prachtige Dartsbanen.

Start a Conversation

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *