Henker Bokaal prooi voor David

Na zes speelavonden mochten elf mannen zich opmaken voor een spannende strijd om de Henker Bokaal. Tijdens de competitie werden er al mooie duels uitgevochten en daarin staken vooral David en Garrett hun neus aan het venster. Zij stonden na elf wedstrijden eerste en tweede. Secretaris Emile kon door verplichtingen met de KNVB niet deelnemen aan de finales, dus mocht de gedegradeerde Joost toch zijn opwachting maken deze avond.

Een finale start je niet zomaar, dus had Evert aangeboden om de avond te openen met een heerlijke barbecue. De verrukkelijk bereide stukjes vlees werden zeer gewaardeerd. Kras gaf dit diner nog wat extra cassienne door een toetje te halen bij sponsor IJshuys de Ster.

Met een volle buik konden we ons gaan opmaken voor een spannende avond. Henk en Evert mochten de avond openen. Henk had vuurwerk aangekondigd, maar mocht na afloop nog net een sterretje aansteken. Hij wist chefkok Evert te verslaan, maar echt bang konden zijn concurrenten niet worden. De andere twee partijen van de tweede ronde werden gewonnen door Peter-Jan- die Joost versloeg- en Donald wist met grote moeite publiekslieveling Kras te verslaan.

De bonkige loodgieter was deze middag voor het eerst in zijn leven op tijd voor een afspraak. Graveerder Damen, waar de Henker trofee moest worden opgehaald schrok, toen er een wat rommelige witte bus de oprit op kwam rijden. De trofee zou dinsdagmiddag klaar liggen voor de finale-avond, maar dat Henk voor openingstijd zou verschijnen had niemand verwacht. De scherpte was dan ook duidelijk weg in Henks kwartfinale tegen David. De woorden ‘oh Henk’, ‘Nee joh’, ‘Kom op Henk’ waren in deze kwartfinale meermaals te horen in de Adelaarshorst. David speelde nog niet zijn beste spel, maar reeg dr Goal eenvoudig aan het spit. Rafael trad aan tegen Kurt. In een snelle partij van hoog niveau trok ‘het kanon’ aan het langste eind. Danny mocht het opnemen tegen Peter-Jan. Vorige week tijdens de laatste competitieronde wist Peter-Jan onze Almeerder al te verslaan. Een weekje later gaat het met veel meer moeite, maar na een slopende partij wist de kale sloopkogel weer te winnen. Garrett had weinig moeite met Donald en kon zich na een snelle partij voegen bij de andere drie halve finalisten.

De eerste halve finale was een wat geflatteerde overwinning van onze lange linkspoot. Rafael begon geweldig aan zijn partij, maar kreeg het niet voor elkaar om de leiding te pakken in deze wedstrijd. David kreeg de kans om terug te keren en gooide dan ook direct zijn eerste kans op een dubbel. Dit leek mentaal ook de ommekeer in deze strijd. David liep in de tweede leg makkelijk weg en kon zo de zege pakken richting de finale. De andere halve finale was een prooi voor de nummer twee van de competitie, waar Peter-Jan eerder op de avond nog 180 wist te gooien op het oefenbord, wilde het in dit duel maar niet vlotten. Garrett gooide steevast zijn pijlen richting het bord en pakte via dubbel-vijf de zege richting de finale.

Na 76 wedstrijden was het dan zover. We kregen de gedroomde finale in ons clubhuis. David en Garrett lieten ook deze avond zien waarom zij de ranglijst aanvoerden. De eerste leg ging zeer gelijk op met een licht voordeel voor Garrett, toch was het David die wederom profiteerde van missers bij zijn tegenstander, tops zorgde voor een 1-0 voorsprong. Leg twee was ook erg spannend en daarin was onze linkspoot weer verdraaid sterk op het afmaken. Vier pijlen op dubbel-20 liet hij liggen, maar dubbel-10 was zoals zo vaak dit seizoen weer binnen twee pijltjes raak. Odette was op de Hoendiepstraat al een plekje aan het uitzoeken voor de Henker Bokaal, want David had nog maar één leg nodig voor de overwinning. De druk lag er vol op, maar dat leek beide heren niet te deren, want David leek met een 140-score eenvoudig richting het kampioenschap te gaan, maar Garrett vocht zich met meerdere triple-20-scores terug. Snel stonden beide tellers onder de 100, maar vanaf dat moment was het weer een ouderwets potje kroegdarts. De teamgenoten uit ons vlaggenschip konden de dubbel maar niet raken en na meerdere pogingen op dubbel één was het David die de leg en dus ook het kampioenschap naar zich toetrok. Hij mag zich de eerste winnaar noemen van de Henker Bokaal.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*